Ahogy dolgozunk

Páciens életút

Pácienseink partnereink is egyben. A kezelés megkezdésével egy közös út indul, amely mindkét fél részéről erős elköteleződést igényel. Számunkra magától értetődik, hogy a fogszabályozó kezelés bizonyos szakaszaiban mi a teendőnk, de szeretnénk, hogy Ön is pontosan lássa, mikor mi fog történni. Összefoglaljuk tehát, hogy nálunk, a Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban hogyan vezetjük és szervezzük a partnereinkkel való közös utat.

Első kapcsolatfelvétel

A fogszabályozó kezelés egy komoly döntés. Gyakran egy ilyen elhatározást részletes kutatómunka előz meg. Szeretünk körbeérdeklődni, megkérdezni ismerőseinket, hogy megtaláljuk számunkra a legjobb megoldást és gyakorta szeretjük megkérdezni a számunkra szimpatikusnak tűnő rendelőt néhány fontos kérdésről.

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban várjuk érdeklődését telefonon, e-mailes formában vagy akár a honlapon található űrlap kitöltésével.

Az első kapcsolatfelvétel alkalmával Eszterrel, páciens koordinátorunkkal vagy bizonyos esetekben Bolla Hajnalkával, praxis menedzserünkkel beszélhet.

Első találkozásunk

Ha szívesen eljönne hozzánk, hogy kiderüljön milyen várható eredménye van a fogszabályozásnak az Ön esetében, akkor várjuk Önt egy első konzultációra a rendelőnkbe. Az első személyes találkozás alkalmával nagyjából egy órát töltünk együtt és a következő lépéseken megyünk majd át közösen:

 1. Eszter segítségével kitölt majd egy regisztrációs űrlapot, melyen kontaktadatait és néhány egészségügyi információt kérünk.
 2. Találkozik a konzultációt végző orvos kollégánkkal, aki felméri igényeit és vágyait a mosolyával kapcsolatosan, majd egy állapotfelmérést végez.
 3. Ezt követően megbeszéljük, hogy milyen eredményt várhat a kezeléstől, milyen készülékek állnak a rendelkezésünkre a kívánt végeredményhez és nagyjából mekkora időbeli és anyagi ráfordítás szükséges ehhez.
 4. Amennyiben Önnek szimpatikusak a lehetőségek, akár aznap el tudjuk végezni a szükséges dokumentációt a kezelés tervezéséhez.

A közel egy órás konzultációért 20 000 forintos díjat számolunk fel.

Dokumentáció a kezelés tervezéséhez

Ahhoz, hogy precíz és professzionális kezelési tervet tudjunk készíteni Önnek, szükségünk van egy részletes felmérésre:

 • Arc- és szájfotókat készítünk Önről
 • Röntgenfelvételek készülnek a fogairól és csontozatáról
 • Veszünk egy lenyomatot, mellyel a fogainak a jelenlegi helyzetét tudjuk modellezni

A dokumentáció segítségével orvosi csapatunk összeül és minden páciensünk kezelését közösen megtervezi egy kiforrott protokoll alapján, részletes méréseket követően. Ennek eredménye lesz az Ön egyedi kezelési terve, melyet a következő személyes találkozás alkalmával fogunk prezentálni Önnek.

A kezelési terv elkészítésének díja 50 000 forint és nagyjából 2 hetet vesz igénybe a teljes folyamat.

Kezelési terv megbeszélése

Amikor megvagyunk a személyre szabott kezelési tervével, visszavárjuk Önt egy következő találkozásra, amikor részletesen megbeszéljük és írásba adjuk:

 • Milyen út vezet a kívánt végeredményhez
 • Milyen készüléket és kiegészítőket használunk majd
 • Milyen gyakran várjuk Önt vissza kontrollokra és ott mi fog történni
 • Mennyi ideig fog tartani a kezelése nagyjából
 • Mi a kezelés összköltsége, és milyen fizetési opciókat tudunk Önnek felajánlani

Ez a találkozásunk nagyjából egy óra és természetesen minden kérdését bátran felteheti, mindenre válaszolunk, mindent meg tudunk beszélni. Ez az időpont különösen fontos, hisz teljes részletében meg tudjuk beszélni a következő hónapok, évek együttműködését.

Minden páciensünknek van egy elsődleges kezelőorvosa, de gyakran egy másik orvos vagy dentálhigiénikus kollégánk is aktívan részt vesz a kezelés kivitelezésében.

Amennyiben minden szimpatikus Önnek, foglalunk egy időpontot a kezelés elkezdésére, mely leggyakrabban a készülék felragasztása.

Kezelés megkezdése

A kezelés megkezdéséhez foglalunk Önnek egy nagyjából másfél órás időpontot, ahol kezeléstől függően megtesszük az első lépéseket. Leggyakrabban ez a készülék felragasztása.

Az időpont előtt szükségünk lesz az Ön beleegyezésére, ezért egy betegtájékoztató és beleegyező nyilatkozat kitöltését és aláírását kérjük majd Öntől.

A kezelési időpont befejeztével elmagyarázunk mindent, ami az Ön számára fontos lehet a tisztítástól kezdve a potenciálisan felmerülő kellemetlenségekig. Ezt követően foglalunk Önnek egy időpontot a kezelésének folytatásához.

Rendszeres rendelővizitek

A fogszabályozó kezelések alkalmával kezelőorvosának rendszeresen bizonyos lépéseket meg kell tennie, hogy a végeredményhez eljussunk. Ezeket leggyakrabban aktiválásnak, ívcserének vagy rendszeres kontrollnak hívjuk, minden esetben a lényeg az, hogy a kezelése következő lépcsőfokához orvosa beavatkozása szükséges.

Jellemzően 4-8 hetente hívjuk majd vissza Önt ezekre az időpontokra. Kezeléseink általában másféltől két és fél évig tartanak.

Kezelés befejezése

Amikor elérkeztünk a kívánt és mindenki számára elégedettséget okozó végeredményhez, levesszük a fogszabályozó készüléket és letisztítjuk, lepolírozzuk a fogait.

Ez jellemzően egy nagyon boldog pillanat pácienseink számára!

Ezt követően ismét veszünk egy mintát, amely alapján elkészítjük személyre szabott helybentartó készülékét, amely a fogak visszarendeződésének megakadályozására szolgál. Ezt aznap vagy néhány nappal később adjuk át Önnek.

Amennyiben szeretne élni a lehetőséggel, szívesen készítünk Önről egy fotósorozatot a kezelés befejeztével az új, felszabadult mosolyáról.

Helybentartás és kontroll

Amikor a kezelés aktív szakasza lezárult, akkor sem engedjük el az Ön kezét, hisz az utógondozás majdnem annyira fontos, mint maga a kezelés.

A fogszabályozás aktív szakaszát követően rendszeresen biztosítunk Önnek és magunknak lehetőséget, hogy megbizonyosodjunk, minden rendben van.

Várjuk vissza eleinte néhány havonta, aztán később évente egy rövid ellenőrzésre. Természetesen, ha bármikor bármilyen kérdése felmerül, esetleg cserélnie kell a helybentartó készüléket, keressen minket bizalommal!

Meglévő pacienseinknek

Szeretnénk, ha a velünk töltött idő a lehető legkényelmesebben telne a számára, ezért megosztjuk Önnel, hogy milyen irányelvek mentén szervezzük a munkánkat:

Kezelés időpontok:

 • Időpontot kérni személyesen a recepciónkon, telefonon a +36 20 411 01 11-es számon vagy e-mailben a rendelo@fogszabalyozo.hu címen tud. Az aktiválásokra nagyjából 4-8 hetente várjuk majd vissza.
 • Mindig küldünk Önnek időpont emlékeztetőt 3 nappal a találkozásunk előtt email-ben, 1 nappal előtte pedig SMS-ben. Ha más időpontra emlékszik, mint ami az emlékeztetőben szerepel, kérjük, azonnal jelezze felénk.
 • Amennyiben bármilyen nem várt esemény miatt nem tud eljönni az egyeztetett időpontra, kérjük, tájékoztasson minket minél hamarabb a +36 20 411 01 11-es számon, a rendelo@fogszabalyozo.hu címen vagy az oldal alján található űrlapon. A 24 órán belül lemondott és az elmulasztott időpontokért 10 000 forint kései lemondási díjat számítunk fel. Az időpont gyakori elmulasztása esetén meg fogjuk szakítani a kezelését.
 • Kérjük, az egyeztetett időpont előtt 5-10 perccel érkezzen meg a rendelőnkbe, hogy a kezdésre már fogat mosva, kezelésre készen álljon. Tudjuk, hogy ez nem mindig sikerülhet, sajnos részünkről is előfordulhatnak csúszások, de törekedjünk kölcsönösen a pontosságra!

Rendelői élet:

 • Munkatársaink egy csapatként dolgoznak azon, hogy szakmailag és személyesen is a legjobbat tudjuk nyújtani Önnek. A kezelési tervek a teljes orvosi csapat együttes munkájából születnek meg, és az egyenletesen magas színvonalú ellátás érdekében minden kezelést vezető orvosaink felügyelik. Ebből adódóan ők a készülék állításoknak csak kisebbik részét végzik.
 • Soron kívüli időpontok, „vészhelyzetek” esetén lehet, hogy nem a megszokott kezelőorvosa fogadja majd. Bizonyos esetekben pedig egy-egy kollégánk tanulási céllal is figyelemmel kísérheti a kezelését. Amennyiben Önnek ez kényelmetlenséget jelent, bátran jelezze felénk.
 • Nyitvatartási időnk munkanapokon 9:30-tól 17:30-ig tart. Ebben az időintervallumban fogadjuk hívását, vagy ha ez nem sikerül, visszahívjuk. Igyekszünk gyorsan és precízen reagálni minden megkeresésre. Ezen felül bármikor üzenetet hagyhat, vagy visszahívást kérhet a rendelo@fogszabalyozo.hu címen vagy a honlapunkon található űrlapon (www.fogszabalyozo.hu/kapcsolat).
 • A váróteremben talál kávégépet (ha nincs járványhelyzet) és dobozos üdítőt. Ezeket pácienseink kényelme érdekében helyeztük el, nyugodtan szolgálja ki magát és fogyassza egészséggel. Amennyiben bármire szüksége van, kérje recepciós kollégánk segítségét.

5 285 Google értékelés alapján