Előre álló fogak

A túlzottan előre álló fogak a harapási rendellenességek egyik leglátványosabb formáját képviselik, és szinte minden korosztályt érinthetnek. A felső fogak feltűnően az alsók elé harapva megnehezítik, vagy adott esetben teljesen megakadályozzák, hogy megfelelően összezárjuk a fogainkat.

A túlzottan előreálló fogakból eredő kedvezőtlen esztétika hangképzési, harapási nehézségekkel is párosul. A hátterében számos tényező állhat. Gyermekkorban gyakori oka az elhúzódó cumizás, az ujjszopás. Kellő odafigyeléssel ezek a rossz szokások megszüntethetők, így a fogállás spontán rendeződik, a maradó fogazat megfelelően fejlődhet.

A nagyméretű orr- és garatmandulák, allergia okozta felső légúti szűkület, az esetlegesen megmaradó csecsemőkori nyelési forma miatt kialakuló nyelvlökéses nyelés szintén hozzájárulhat.  A kiváltó okok megszűntetése fül-orr-gégész, logopédus kollégák bevonásával elengedhetetlen a fogszabályozás eredményének stabilizálásához. Gyakori az alsó vagy felső állcsont öröklött, ideálistól eltérő mérete. Számos variáció létezik, emiatt a kezelések is egyediek.

Nem ritka, hogy az alsó állcsont kisebb a felsőnél, és /vagy hátrébb helyezkedik el, vagy a felső van előrébb a jó helyzetű alsóhoz képest. Mindez összhatásban a felső frontfogak aránytalan előre állását eredményezi. Tinédzserkorban a növekedés irányát befolyásolni tudjuk kivehető, úgynevezett funkciós készülékekkel, megszüntetve ezzel az alsó és felső állcsont közötti ’lépcsőt’.

Megfelelő kooperáció esetén a probléma ezzel meg is oldódik, ragasztott készülék gyakran már csak egyéb eltérések korrekciója miatt indokolt. Adott állcsont és a fogak méretbeli aránytalansága – kis állcsont, nagy fogak – a fogak helyhiányát okozhatják, ilyenkor a fogak torlódnak és az ideálistól jobban előre dőlve férnek csak el.

Az elért eredményt eleinte helybetartó készülékkel stabilizáljuk, majd a kiindulási állapottól függően akár el is hagyhatja a páciens. Célunk, hogy az alsó és felső fogív funkcionálisan, esztétikusan harmonizáljon egymással, magabiztos mosolyt, megjelenést biztosítva.

Foglaljon időpontot most!

Ha hasonló problémával kűzd, jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol szakorvosunk részletesen kivizsgálja helyzetét! A diagnózis felállítását követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

Időpontot foglalok!

Ismerje meg munkafolyamatainkat
Borbély Fogászat csapatmegbeszélés

Ezt tesszük a közös siker érdekében!

Részletfizetési lehetőség

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban szeretnénk minél többek számára elérhetővé tenni azt az életminőségbeli változást, melyet a pácienseink a kezelés hatására megélhetnek. A felszabadult mosoly ne legyen pénz kérdése! Ezért szokatlanul alacsony havi törlesztő részlet mellett is elérhetővé tesszük a kezeléseinket.

Részletfizetési konstrukciónkban egy 200 – 700 ezer forintos indulórészletet követően egységesen havi 60 000 forintos díjon végezzük a fogszabályozást. Egyszerű kezeléseknél ennél is alacsonyabb költségre számíthat. A részletfizetés futamideje jellemzően kicsit rövidebb, mint a fogszabályozás időtartama. A kezelés megtervezését követően pontos árajánlatot adunk, hogy a kiadások Ön számára jól tervezhetőek legyenek.

Tekintse meg árainkat!

5 285 Google értékelés alapján