Foghiány

Bizonyos esetekben egy hiányzó fog "pótlására" a legjobb megoldás a fogszabályozó kezelés. Ha nincs már megfelelő hely a fogpótlásra, a kialakult rést célszerűbb a fogak vándoroltatásával összehúzni.

Számos esetben találkozunk foghiánnyal fogszabályzó kezelés során. Két nagy csoportra oszthatók a foghiányok típusai. Az egyik amikor genetikai oka van, a másik pedig a fogelvesztés. A  genetikai ok miatti foghiány annyit jelent, hogy a fog csírája nincs jelen a állcsontban, nem tud kifejlődni.

Ez gyermekkorban elkészített panoráma felvétellel könnyedén kiszűrhető. A fogelvesztés okozta foghiány létrejöhet számos ok miatt, de leggyakoribb oka a fogszuvasodás. Manapság egyre inkább elterjedt az a szemlélet, hogy a hiányzó fogat nem fogászati implantátummal vagy híddal pótoljuk, hanem ha van még egészséges fog a hiány után vagy előtt, akkor ezeket a fogakat fogszabályozási úton úgymond bemozgatjuk a foghiány helyére.

Nagyon gyakori az alsó első nagyőrlő (sorban a 6. fog) elvesztése. Ilyen esetben egyik terápiás megoldás lehet, hogy a második nagyőrlő fogat és (amennyiben van) a bölcsességfogat előrehozzuk a foghiány helyére.

Ennek azért van nagy jelentősége, mert így visszakapjuk azt a rágási funkciót, ami korábban jelen volt. Számos esetben, ha a foghiány hosszú ideig fennáll (több év), hajlamosak a hiány melletti fogak bedőlni, kiemelkedni a csontból, ami később megnehezíti a fogpótlás elkészítését illetve esetleges fogszabályozás általi fogmozgatásokat.

Fogszabályozási módszerekkel viszonylag könnyedén tudjuk „pótolni” a hiányzó fogat. Számos előnye van ennek a módszernek, például nem kerül idegen anyag a szervezetbe, hanem saját foggal pótoljuk az elvesztett fogat. Gyakran szükség van ún. mikroimplantátumok használatára, amikor ilyen típusú fogmozgatást végzünk.

Ezek az implantátumok, fogszabályozási implantátumok, amik nem csontosodnak be. Ezekkel az eszközökkel el tudjuk kerülni a nem kívánt fogmozgatást a többi fogon, ami csökkenti a kezelési időt. Ennek előnye, hogy, amint már nincs szükségünk rájuk, egyszerűen eltávolítjuk azokat.

Foglaljon időpontot most!

Ha hasonló problémával kűzd, jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol szakorvosunk részletesen kivizsgálja helyzetét! A diagnózis felállítását követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

Időpontot foglalok!

Ismerje meg munkafolyamatainkat
Borbély Fogászat csapatmegbeszélés

Ezt tesszük a közös siker érdekében!

Részletfizetési lehetőség

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban szeretnénk minél többek számára elérhetővé tenni azt az életminőségbeli változást, melyet a pácienseink a kezelés hatására megélhetnek. A felszabadult mosoly ne legyen pénz kérdése! Ezért szokatlanul alacsony havi törlesztő részlet mellett is elérhetővé tesszük a kezeléseinket.

Részletfizetési konstrukciónkban egy 200 – 700 ezer forintos indulórészletet követően egységesen havi 60 000 forintos díjon végezzük a fogszabályozást. Egyszerű kezeléseknél ennél is alacsonyabb költségre számíthat. A részletfizetés futamideje jellemzően kicsit rövidebb, mint a fogszabályozás időtartama. A kezelés megtervezését követően pontos árajánlatot adunk, hogy a kiadások Ön számára jól tervezhetőek legyenek.

Tekintse meg árainkat!

5 285 Google értékelés alapján