Mélyharapás

Ha a felső fogunk a normálisnál nagyobb mértékben takarja az alsó fogazatunkat, akkor mélyharapásról beszélünk. Ez nem csak egy esztétikai probléma, hisz kialakulásának oka az, hogy valahol a rágó fogainknál a felső és alsó fogak viszonya egymáshoz nem megfelelő, rosszul harapunk össze.

A felső metszők ideális esetben bizonyos mértékben takarják az alsómetsző fogakat. Amennyiben ennek értéke túl nagy, és a felső metszők akár az alsó metszőket teljes mértékben takarják, ezt a típusú eltérést nevezzük mélyharapásnak.

A mélyharapás kialakulásának hátterében állhat a fogak nem megfelelő pozíciója vagy  az alsó és felső állcsont egymáshoz viszonyított nem megfelelő helyzete. Sok esetben ez a típusú eltérés nem jelent különösebben esztétikai problémát, ám annál gyakrabban okozhat funkcionális problémát, mely során az izületben jelentező, több esetben panaszos tünetekkel jár. Ezért a kezelés során elsődleges célunk az izület védelme és a későbbi panaszok kialakulásának megelőzése.

Mivel a mélyharapás kialakulásának oka lehet fogazati vagy csontozati, így a megfelelő kezeléshez fontos a megfelelő diagnózis, ugyanis az eltérés kiváltó okának korrigálásához különböző terápiás lehetőségek közül tudunk választani.

Foglaljon időpontot most!

Ha hasonló problémával kűzd, jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol szakorvosunk részletesen kivizsgálja helyzetét! A diagnózis felállítását követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

Időpontot foglalok!

Ismerje meg munkafolyamatainkat
Borbély Fogászat csapatmegbeszélés

Ezt tesszük a közös siker érdekében!

Részletfizetési lehetőség

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban szeretnénk minél többek számára elérhetővé tenni azt az életminőségbeli változást, melyet a pácienseink a kezelés hatására megélhetnek. A felszabadult mosoly ne legyen pénz kérdése! Ezért szokatlanul alacsony havi törlesztő részlet mellett is elérhetővé tesszük a kezeléseinket.

Részletfizetési konstrukciónkban egy 200 – 700 ezer forintos indulórészletet követően egységesen havi 60 000 forintos díjon végezzük a fogszabályozást. Egyszerű kezeléseknél ennél is alacsonyabb költségre számíthat. A részletfizetés futamideje jellemzően kicsit rövidebb, mint a fogszabályozás időtartama. A kezelés megtervezését követően pontos árajánlatot adunk, hogy a kiadások Ön számára jól tervezhetőek legyenek.

Tekintse meg árainkat!

5 285 Google értékelés alapján