Dr. Baksa Tamás

Fogszabályozó szakorvos

Dr. Baksa Tamás

Már kisgyerekként is a természettudományok foglalkoztattak. A családomban én vagyok az első, aki orvosi pályára lépett, ebben azóta húgom is követett. A fogorvosi pályát egy általános fogászati praxisban kezdtem, így a fogászat többi területén szerzett tapasztalatomat is tudom integrálni a mindennapokban.

A fogszabályozás felé egyrészt saját élményeim tereltek, másrészt úgy érzem, a fogorvoslás ezen területe követeli meg a legkomplexebb gondolkodást, ezért mindig tud újat adni, sosem lesz unalmas. Számomra a legizgalmasabb egy-egy új eset megtervezése, szeretem a kihívásokat, a komplexebb esetek megoldása néha logikai feladványhoz hasonlít.

Kifejezetten szeretem a műtétes esetek végigkövetését, hosszú távon akár a fogszabályozáson belüli szakterületemként is el tudom képzelni. Ezen felül kifejezetten foglalkoztat a digitális világ mind a munkában, mind a szabadidőmben. Kollégáim emiatt gyakran hagyatkoznak rám a számítástechnikai problémák megoldásában. Munkám során fontosnak tartom, hogy pácienseim tudják, mi miért történik, és hogy megnyugtató, bizalmas légkört alakítsak ki.

Másik szenvedélyem a gasztronómia, szabadidőmben gyakran veszek részt különböző főzőtanfolyamokon családom és barátaim legnagyobb örömére. Nemrég egy főzőiskolához is csatlakoztam, ahol besegítek szükség esetén. Ezen kívül baráti társaságomnak szervezek túrákat az országban.

Vissza a csapatunkhoz