Dr. Yosef Markosz

Fogszabályozó orvos

Orvos családba születtem, aminek köszönhetően már egészen fiatalon megismertem, majd célba is vettem az egészségügyi pályát. Édesapám Etiópiából ösztöndíjjal érkezett Magyarországra tanulni, én azonban már itt nőttem fel. A fogszabályozás világába a fiatalkori tapasztalataim és élményeim vezettek bele. Rendkívül izgalmasnak tartom az orvostudománynak ezt az ágát, különösen összetett gondolkodást és alaposságot igényel. Szerintem a biológia és fizika ismereteket felszabadult mosolyok megteremtésére használni egy roppant nemes cél.

Különösen izgatnak a fogszabályozásba begyűrűző innovatív technikák. A rendelőben gyakran lefoglalnak a kezelések előkészítéséhez kötődő 3D vizualizációk és digitális tervezések. Ezek tömérdek időt vesznek igénybe még mielőtt bármilyen készülék kerülne a páciensek szájába, de meggyőződésem, hogy hosszú távon ez a befektetett energia megtérül a precizitás garantálta kiszámíthatóbb kezelésekben. Emellett a láthatatlan fogszabályzók adta lehetőségeket is igyekszem feltérképezni, egyre többször használok helyben tervezett síneket egyszerűbb kezelésekhez vagy komplexebb kezelések befejezéséhez.

Szabadidőmben vonzanak a hegyek, szenvedélyem a hegyi kerékpározás és a síelés is. Nagy örömmel kerékpározok a Balaton-felvidéken és a Mátrában is, telente pedig igyekszem eljutni az Alpok lenyűgöző lejtőire. Amikor pedig épp fedél van a fejem felett, örömmel játszok bárkivel egy sakkpartit, de számos társasjáték is hosszú időre le tud kötni. Ezentúl roppant mód elragadnak az autósportok, az űrkutatás és a csillagászat világa, az ehhez kapcsolódó mérnöki teljesítményekkel együtt.

Vissza a csapatunkhoz