Réses fogazat

A fogak között rések akkor alakulhatnak ki, ha a fogak mérete túl kicsi a nyelv és az állcsontok méretéhez képest, egy-egy fog hiányzik, vagy valamilyen egyéb ok (például a felső metszőfogak közötti nyálkahártyaredő, az úgynevezett ajakfék) miatt a fogak nem tudnak tökéletesen egymás mellé sorakozni. Ebben az esetben a réseket fogszabályozó kezeléssel tudjuk zárni.

A résesség mind a beszédben, mind esztétikailag hátrányos lehet. Az ideális harapás és sokak számára a szép mosoly előfeltétele a résmentes fogazat, bár egészségügyi problémát rendszerint nem okoz.
A gyermekkori tejfogazatban, illetve a fogváltás során normálisnak tekinthető a résesség, ilyenkor nem igényel kezelést, más esetekben viszont érdemes lehet kezelni.

Váltófogazat esetén (amikor egyszerre van jelen tejfog és maradófog is a szájban) a metszőfogak résességét gyakran csak később, a szemfogak áttörése után kezeljük. Amikor már az összes maradófog előtört, a résesség előfordulhat amiatt, hogy az állcsont hossza relatív nagyobb, mint a fogak együttes szélessége. További ok lehet a fogcsíra hiánya, fogeltávolítás vagy a nyelv rendellenes mérete, helyzete vagy funkciója.

A nagymetsző fogak közötti résnek az oka lehet egy csonton belüli számfeletti fog vagy a megvastagodott ajakfék. Röntgenfelvétellel láthatóvá tehető a résesség oka.

Abban az esetben, ha a résesség kezelést igényel, általában rögzített készülékre van szükség. A rést bezárhatjuk a saját fogak mozgatásával vagy megtarthatjuk fogpótlás (híd vagy implantátum) számára. A pontos kezelést befolyásolja többek közt a rés mérete, elhelyezkedése, a fogak állapota, pozíciója is. A nyelv diszfunkciója esetén logopédus szakember bevonása is szükséges a kezelésbe. Az elért eredmény megtartásában különösen fontos a helybentartó készülék.

Foglaljon időpontot most!

Ha hasonló problémával kűzd, jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol szakorvosunk részletesen kivizsgálja helyzetét! A diagnózis felállítását követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

Időpontot foglalok!

Ismerje meg munkafolyamatainkat
Borbély Fogászat csapatmegbeszélés

Ezt tesszük a közös siker érdekében!

Részletfizetési lehetőség

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban szeretnénk minél többek számára elérhetővé tenni azt az életminőségbeli változást, melyet a pácienseink a kezelés hatására megélhetnek. A felszabadult mosoly ne legyen pénz kérdése! Ezért szokatlanul alacsony havi törlesztő részlet mellett is elérhetővé tesszük a kezeléseinket.

Részletfizetési konstrukciónkban egy 200 – 700 ezer forintos indulórészletet követően egységesen havi 60 000 forintos díjon végezzük a fogszabályozást. Egyszerű kezeléseknél ennél is alacsonyabb költségre számíthat. A részletfizetés futamideje jellemzően kicsit rövidebb, mint a fogszabályozás időtartama. A kezelés megtervezését követően pontos árajánlatot adunk, hogy a kiadások Ön számára jól tervezhetőek legyenek.

Tekintse meg árainkat!

5 285 Google értékelés alapján