Állcsont rendellenesség

Számos egészségügyi probléma adódik abból, ha a növekedésünk során az alsó állkapcsunk és a felső, arcüreggel közösen fejlődő rész nem megfelelő ütemben, vagy egymástól eltérően fejlődik. Ilyen esetekben a fogszabályozó kezelés nem elegendő, egy szájsebész bevonására van szükség.
Állkapocs rendellenesség

Egyes eltérések kezeléséhez nem elegendő a fogszabályozás, kiegészítő beavatkozásokra van szükség. Kombinált fogszabályozási és sebészeti kezelésre olyan esetekben lehet szükség, amikor az eltérés fő oka nem a fogak szabálytalan pozíciójában, hanem az állcsontok hibás növekedésében és pozíciójában rejlik.

Serdülőkor előtt és alatt az állcsontok helyzetét és fejlődését kivehető készülékekkel tudjuk irányítani bizonyos mértékben, de felnőtt korban a növekedés mértékének nagyfokú csökkenése miatt ez már nem lehetséges. Így a harapási rendellenesség korrekciójára egy invazívabb beavatkozásra van szükség, hogy mind esztétikailag, mind funkcionálisan a legjobb eredményt biztosítsuk pácienseink számára.

Az eltérés típusától függően a sebészeti beavatkozás érintheti a felső, az alsó vagy mindkét állcsontot. A kezelési terv megbeszélése után rendszerint egy műtéti konzultáció következik, ahol a sebészeti részről is megfelelő tájékoztatást tudunk nyújtani közösen a sebésszel. A műtétet egy hosszabb vagy rövidebb fogszabályozási fázis előzi meg, ez esetenként és az egyéb kezelési feladatok függvényében változik.

Mivel a sebészeti beavatkozást általános altatásban végzik ezért bizonyos kiegészítő vizsgálatokra lesz szükség a műtétet megelőzően (EKG, tüdő röntgen, labor). Ezekről bővebb tájékoztatást a műtéti időpont egyeztetésekor fogunk adni. Ilyen beavatkozás esetén a milliméter pontos tervezés elengedhetetlen a lehető legkedvezőbb eredmény elérésének érdekében. Ezt a precizitást különböző számítógépes rendszerek és 3D felvételek alkalmazásával biztosítjuk.

A fogszabályozási előkezelést követően a műtét időpontja tervezhető, vagyis a sebész kapacitásának függvényében a páciens igényeihez igazítható. A beavatkozást megelőző napon kell befeküdni a korházba és a műtét után 3-7 napi kórházi tartózkodással kell számolni. A beavatkozás általános altatásban történik, amely alatt az állcsontot vagy állcsontokat a megfelelő pozícióba áthelyezik és lemezekkel, valamint csavarokkal rögzítik.

Tágítás céljából végzett műtét esetén az állcsontot csak meggyengítik, hogy a műtét előtt felhelyezett készülék ne csupán a fogakon, hanem az állcsonton fejtse ki hatását. Közvetlenül a beavatkozás után a környező szövetek duzzadtak a szájnyitás korlátozott, de a diszkomfort érzés fájdalomcsillapítókkal kontrollálható.

A lábadozási időszak rendszerint 1-2 hét, viszont ezt elsősorban az arc duzzanata és elszíneződése jellemzi. Bár a páciens nincs ágyhoz kötve természetesen van egy pár dolog amire oda kell figyelni, például: a szájhigiéné, bár nehezebb lesz a megfelelő tisztítás a gyors gyógyulás érdekében elengedhetetlen, ugyanakkor az első 6 hétben kerülni kell a kemény ételek fogyasztását és a kontakt sportokat.

A sebészi beavatkozás után folytatódik a fogszabályozási kezelés. Bizonyos esetekben a beavatkozások nem egy lépésben, hanem több alkalomra lebontva történnek. Ilyenre akkor lehet szükség, ha az állcsontok mozgatását megelőzően ezek tágítására is szükség van, vagy ha a jobb esztétikai eredmény érdekében az állcsúcsot is szeretnénk megváltoztatni.

Ez több altatásos beavatkozást jelent, amelyek között minimum 6 hónapnak kell eltelnie. Mivel a kombinált sebészeti-fogszabályozási kezelés sem biztosíthat teljesen stabil pozíciót, a kezelés után elengedhetetlen az elért eredmény retenciója, helybentartása.

Foglaljon időpontot most!

Ha hasonló problémával kűzd, jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol szakorvosunk részletesen kivizsgálja helyzetét! A diagnózis felállítását követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

Időpontot foglalok!

Ismerje meg munkafolyamatainkat
Borbély Fogászat csapatmegbeszélés

Ezt tesszük a közös siker érdekében!

Részletfizetési lehetőség

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban szeretnénk minél többek számára elérhetővé tenni azt az életminőségbeli változást, melyet a pácienseink a kezelés hatására megélhetnek. A felszabadult mosoly ne legyen pénz kérdése! Ezért szokatlanul alacsony havi törlesztő részlet mellett is elérhetővé tesszük a kezeléseinket.

Részletfizetési konstrukciónkban egy 200 – 700 ezer forintos indulórészletet követően egységesen havi 60 000 forintos díjon végezzük a fogszabályozást. Egyszerű kezeléseknél ennél is alacsonyabb költségre számíthat. A részletfizetés futamideje jellemzően kicsit rövidebb, mint a fogszabályozás időtartama. A kezelés megtervezését követően pontos árajánlatot adunk, hogy a kiadások Ön számára jól tervezhetőek legyenek.

Tekintse meg árainkat!

5 285 Google értékelés alapján