Láthatatlan fogszabályozás

Sok pácienst az tart vissza a fogszabályozástól, hogy nem szeretnének látható, rögzített készüléket viselni. Bár ez már egyre kevesebbek számára visszatartó erő, hiszen a rögzített készülékekből is léteznek esztétikus verziók, még ezek is feltűnnek némileg mosolygásnál, nehezíti az étkezést és a fogak tisztítását. A fentiek miatt napjainkban már igen elterjedtek az úgynevezett „aligneres” kezelések, melyet más szóval szoktak láthatatlan fogszabályozónak, invisalign-nak vagy sínes fogszabályozónak is nevezni.
Láthatatlan fogszabályozás

Az aligneres kezelés lényege, hogy a páciensünk fogairól készült minta alapján digitális technológiával egy vékony és teljesen átlátszó anyagból készítünk a fogakra pontosan illeszkedő síneket.

A sínek a megfelelő pontokon fejtenek ki erőt a fogakra, így fokozatosan mozgatva őket a sín viselése során. Nagyjából 2 hetente kell váltani az újabb sínre (ezért mindig egyszerre többet adunk át), mely még tovább mozdítja a fogakat a kívánt irányba. A síneket napi 22 órát kell viselni annak érdekében, hogy kifejthessék a hatásukat, fogmosáskor és étkezéskor azonban el kell távolítani őket a szájból.

Láthatatlan fogszabályozó

Ezek a láthatatlan fogszabályozók valóban csak az avatott szemek számára tűnhetnek fel, megjelenésük annyira diszkrét, hogy nevetés közben és fotókon is alig-alig észrevehető a jelenlétük. Ezen kívül igen nagy előnyük, hogy fogmosás közben nem kell (nem is lehet) viselni őket, így páciensünk gyakorlatilag a megszokott módon végezheti a szájápolást, anélkül, hogy egy sor új eszköz használatát kellene elsajátítania és mindezeket napközben magánál tartania.

A sínes fogszabályozásnak a számtalan előnyén kívül megvannak a maga szakmai korlátai is. Elsősorban azokban az esetekben szoktuk javasolni, amikor a fogak kisebb mértékű korrekcióra szorulnak, rendszerint esztétikai szempontból. A nagyobb fokú helyzeti rendellenességek, harapási problémák, vagy az állcsontok fejlődési rendellenességei esetén a rögzített fogszabályozó biztosít hatékony megoldást.

Láthatatlan fogszabályozó
Foglaljon időpontot most!

Ha hasonló problémával kűzd, jöjjön el hozzánk egy konzultációra, ahol szakorvosunk részletesen kivizsgálja helyzetét! A diagnózis felállítását követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek!

Időpontot foglalok!

Ismerje meg munkafolyamatainkat
Borbély Fogászat csapatmegbeszélés

Ezt tesszük a közös siker érdekében!

Részletfizetési lehetőség

A Dr. Borbély Fogszabályozási Stúdióban szeretnénk minél többek számára elérhetővé tenni azt az életminőségbeli változást, melyet a pácienseink a kezelés hatására megélhetnek. A felszabadult mosoly ne legyen pénz kérdése! Ezért szokatlanul alacsony havi törlesztő részlet mellett is elérhetővé tesszük a kezeléseinket.

Részletfizetési konstrukciónkban egy 200 – 700 ezer forintos indulórészletet követően egységesen havi 70 000 forintos díjon végezzük a fogszabályozást. Egyszerű kezeléseknél ennél is alacsonyabb költségre számíthat. A részletfizetés futamideje jellemzően kicsit rövidebb, mint a fogszabályozás időtartama. A kezelés megtervezését követően pontos árajánlatot adunk, hogy a kiadások Ön számára jól tervezhetőek legyenek.

Tekintse meg árainkat!

5 312 Google értékelés alapján